dtp-zi-smertyu-natsgvardiytsya-suddya-tandir-buv-pyaniy-i-yikhav-zi-shvidkistyu-100-km-godinu-ekspertizi

ДТП зі смертю нацгвардійця: суддя Тандир був п'яний і їхав зі швидкістю 100 км/годину - ДБР

 • 351801 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння і їхав на момент ДТП зі швидкістю 100 км/годину, повідомило у вівторок ДБР з посилання на висновки експертиз, пише УНН.

Як повідомляється, завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що суддя в момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Цитата

"Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя, який на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії України, перебував на момент ДТП у стані алкогольного сп’яніння. (...) Також згідно з результатами іншої експертизи встановлено, що суддя їхав за кермом автомобіля на момент ДТП зі швидкістю 100 км/годину", - повідомили у бюро. 

У ДБР вказали, що суддя, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, вживав заходів щодо приховування слідів алкогольного сп’яніння та унеможливлення встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах.

Нагадаємо

Працівники ДБР розслідують обставини ДТП за участю голови одного з райсудів Київської області, яка сталася на блокпосту у місті Києві. Суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Нацгвардії. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    По Харківщині росіяни вдарили з гелікоптерів

     • 966929 переглядiв

    Туреччина погодилась ратифікувати вступ Швеції до НАТО

     • 559421 переглядiв