dzhonson-nova-energetichna-strategiya-britaniyi-dozvolit-uniknuti-shantazhu-vid-putina

Джонсон: нова енергетична стратегія Британії дозволить уникнути “шантажу від путіна”

 • 150125 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про нову енергетичну стратегію безпеки, яка, за його словами, допоможе захистити країну від шантажу з боку президента рф володимира путіна. Про це пише УНН з посиланням на The Telegraph.

Цитата

“Це про те, щоб подолати помилки минулого та переконатися, що ми добре налаштовані на майбутнє, і ми більше ніколи не піддамося примхам світових цін на нафту та газ.. Ми не можемо піддаватися шантажу від таких людей, як володимир путін”, - сказав прем’єр-міністр.

Деталі

Під час виступу на атомній електростанції Hinkley Point C, Джонсон наголосив, що нова політика зменшить залежність від росії. Він додав, що завдяки стратегії ядерна енергетика “повернеться додому”.

“Це — домівка ядерної енергетики. Ми вперше поділили атом у Великобританії й мали першу цивільну атомну електростанцію”, - наголосив він.

Згідно з новим енергетичним планом, Британія потроїть встановлені потужності ядерної енергетики до 2050 року і прискорить плани встановлення офшорних вітрових електростанцій. В уряді країни також поставили амбітні цілі щодо водневої та сонячної енергетики та заходи для стимулювання нафтогазових проєктів у Північному морі.

Раніше

Британія планує поступово відмовитися від імпорту російської нафти і нафтопродуктів до кінця 2022 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    У Харкові пролунало близько десяти вибухів

     • 88307 переглядiв

    Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

     • 67310 переглядiв

    Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

     • 110378 переглядiв

    Новини по темі