eks-nachalnyka-khersonskoi-kolonii-zasudzheno-do-dovichnoho-uviaznennia-za-derzhzradu

Екс-начальника херсонської колонії засуджено до довічного ув'язнення за держзраду

 • 33760 переглядiв

Колишнього начальника "Північної виправної колонії № 90" у Херсоні засудили до довічного ув'язнення за державну зраду. Він співпрацював з російськими окупантами після захоплення Херсона, надаючи доступ до колонії та наказуючи ув'язненим ремонтувати російську військову техніку.

Колишньому начальнику колонії в Херсоні оголошено довічне ув'язнення за державну зраду. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Колишньому начальнику "Північної виправної колонії №90" у Херсоні оголошено довічне ув'язнення за обвинуваченням у державній зраді.

За матеріалами ДБР встановлено, що після захоплення Херсону російськими окупантами, він активно співпрацював із загарбниками.

Він забезпечував безперешкодний доступ на територію колонії вантажівок росіян з продуктами та цигарками їх виробництва для сортування засудженими для подальшого продажу на окупованих територіях.

Також екс-начальник "Північної виправної колонії №90" віддавав наказ ув’язненим ремонтувати військову техніку рф та надавав медичну допомогу ворожій армії.

Крім цього, зрадник агітував інших посадовців на співпрацю з окупантами. Після звільнення Херсона він втік на територію, що перебуває поза контролем України.

Додамо

Суд визнав його винним у державній зраді та виніс вирок у вигляді довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Інформаторці рф, яку завербував її син-бойовик "днр", загрожує довічне ув'язнення23.02.24, 12:35

Юлія Котвицька

Війна

Популярні

Новини по темі

Завдяки підпіллю ЗСУ завдають успішні удари по окупантам

 • 32841 переглядiв

Зеленський звернувся до учасників кінофестивалю "Cinema for Victory"

 • 28596 переглядiв