eksgolova-ksu-shevchuk-ne-znaye-chi-pustyat-yogo-do-ameriki

Ексголова КСУ Шевчук не знає, чи пустять його до Америки

 • 8676 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Колишній голова Конституційного суду України не володіє інформацією про те, чи є чинною його віза у Сполучені Штати Америки. Про це він заявив в ефірі програми “HARD з Влащенко” на телеканалі "ZIK", передає УНН.

"У мене віза стоїть, вона туристична. Але я ще ні разу її не перевіряв, бо не маю часу з'їздити в Америку. Але перевірю, бо самому цікаво, що відбувається", - заявив він.

Шевчук не виключає, що США могли позбавити його візи через скасування статті про незаконне збагачення. І звинувачує у тому українських активістів.

"Це розкручували відомі активісти після прийняття рішення про скасування статті про незаконне збагачення...

Тоді я побачив, що іде ціла кампанія проти мене. У тому числі, зі сторони активістів. Я не думав, що таке можливо", - заявив Шевчук.

Нагадаємо, у травні на своїй сторінці в Facebook "Центр протидії корупції" повідомив про те, що Шевчуку відмовили в американській візі.

"У голови Конституційного суду України сталась неприємність. Пану Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США. Джерела зазначають, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення", - йшлося у повідомленні.

Згодом, окремі ЗМІ із посиланням на власні джерела КСУ підтвердили цю інформацію.

Як писав УНН, Шевчука було усунуто з посади судді КСУ шляхом таємного голосування і після невтішних висновків Комісії з регламенту. Судді КС висловили недовіру своєму екскерівнику, а ДБР за фактом можливого зловживання Шевчуком владою відкрило кримінальне провадження.

Рішення про "поновлення" Шевчука на посаду 11 жовтня виніс ОАСК. Суддя Андрій Федорчук ухвалив його одноосібно, попри клопотання сторони захисту розглядати справу у складі суддівської трійки.

15 та 16 жовтня Шевчук вже намагався потрапити до приміщення КСУ.

Правники переконують, що механізму виконання рішення Федорчука не існує, оскільки, з юридичної точки зору, воно "нікчемне".

Українські Національні Новини

Політика