eksgolova-predstavnitstva-yebrr-v-ukrayini-vigrav-sud-proti-nbu

Ексголова представництва ЄБРР в Україні виграв суд проти НБУ

 • 14394 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Національного банку України, яким було відмовлено ексголові представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунеру у погодженні на посаду голови наглядової ради Ощадбанку. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОАСК.

"ОАСК визнав протиправним та скасував рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України, яким було відмовлено Шевкі Аджунеру у погодженні на посаду голови наглядової ради Ощадбанку України. Відповідне рішення у справі за позовом Шевкі Аджунера до Нацбанку України ОАСК ухвалив 18 лютого", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час дослідження обставин справи "суд з’ясував, що НБУ вийшов за межі своїх повноважень не лише у процедурі проведення погодження позивача на посаду, але і під час самої перевірки на відповідність кваліфікаційним вимогам, оцінюючи не кваліфікаційні вимоги, а виконання посадових обов’язків голови наглядової ради АТ "Ощадбанк".

Рішення набирає законної сили відповідно до ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції.

Нагадаємо, суд відкрив провадження у справі за позовом ексголови представництва ЄБРР в Україні до НБУ у вересні минулого року.

У серпні 2019 року НБУ відхилив кандидатури більшості членів ради Ощадбанку.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Аграрії протестують проти дій керівника НАБУ Ситника

     • 15409 переглядiв