ekskomandir-viyskovoyi-chastini-yakiy-nini-pratsyuye-zastupnikom-golovi-zolochivskoyi-rva-zavdav-derzhavi-25-mln-grn-zbitkiv

Екскомандир військової частини, який нині працює заступником голови Золочівської РВА, завдав державі 25 млн грн збитків

 • 40134 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. На Львівщині повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини, через злочинну недбалість якого держава втратила 25 млн грн. Наразі він обіймає посаду першого заступника голови Золочівської районної військової адміністрації. Про це УНН повідомляє із посиланням на ДБР та Офіс Генерального прокурора.

Деталі

У квітні 2022 року тоді ще командир частини на Львівщині закупив цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів частини. При цьому він скористався можливістю здійснювати прямі закупівлі в умовах воєнного стану та уклав угоду з київською компанією без проведення торгів.

Як вказали в ДБР, у результаті військова частина закупила резервуари РГС-50 за завищеними цінами, які до того ж не відповідали техвимогам.

Військова частина придбала 72 такі цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів складала 39,3 млн грн. Через це державі було завдано збитків на 25 млн гривень, зазначили в Бюро.

Йому повідомлено про підозру у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Подано до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою. За місцем роботи підозрюваного відбулися обшуки, під час яких вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Слідство триває, призначено низку експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали в авто: ДБР взялось за розслідування дій працівників ТЦК і правоохоронців

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна "диктатором"

     • 73056 переглядiв

    Блокада польських перевізників на кордоні: ЄС застеріг Польщу

     • 82964 переглядiв