ekspert-nazvav-prichini-ta-tempi-zrostannya-tsin-na-rinku-nerukhomosti

Експерт назвав причини та темпи зростання цін на ринку нерухомості

 • 38890 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Ситуація на ринку нерухомості в Україні залишається стабільною, попри "хитке" економічне становище. Однак незначне зростання цін, особливо, на вторинному ринку, також можливе, за умови збереження економіки на стабільному рівні. Таку думку в коментарі УНН висловив представник Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.

Деталі

“Вторинний ринок (нерухомості - ред.) досить активний. При цьому, незначне зростання цін, протягом усього цього року, теж має місце бути. Поки “ковідні" моменти жодним чином не вплинули на активність ринку. Смію припускати, що до кінця року ситуація збережеться так, як є. І по ринку зростання цін буде відбуватися залежно від сегмента. Якщо ми говоримо про Київ, то зростання цін буде відбуватися від 5 до 10%", - зазначив Бразас.

На думку експерта, основним фактором, що сприяє збереженню стабільності ситуації на ринку нерухомості, є економічне становище в Україні. Фахівець зазначає, що якщо ситуація з газом не вдарить занадто боляче, то ситуація на ринку залишиться стабільною.

Бразас додає, що українці нація "достатньо таки зірвиголов", яка "досить активно" інвестує в первинний ринок нерухомості, не дивлячись на затримки термінів здачі, що вже стали звичними. При цьому він додає, що не став би рекомендувати інвестувати в "первинку" з юридичної точки зору - на вторинному ринку випадків махінацій і проблем набагато менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР ухвалила за основу законопроект про захист інвесторів житлової нерухомості

Доповнення

Ціни на житло в Україні на початку цього року зросли на 11,4% порівняно з минулим роком. Причому на вторинному ринку ціни росли швидше, ніж на первинці.

Українські Національні Новини

Економіка