ekspert-pro-zustrich-zelenskogo-i-merkel-ostannya-sproba-dosyagti-kompromisu-z-privodu-donbasu

Експерт про зустріч Зеленського і Меркель: остання спроба досягти компромісу з приводу Донбасу

 • 32242 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Зустріч президента України Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель може стати останньою спробою досягти компромісу між США, Європою та Росією для стабілізації ситуації на Донбасі. Про це журналісту УНН розповів політичний аналітик Андрій Бузаров.

Цитата:

"Не дивлячись на те, що Меркель йде з посади канцлера Німеччини, вона є найважливішим посередником між Україною і США зараз. Тому потрібно розуміти майбутнє російсько-українських, європейсько-російських, українсько-американських та американсько-європейських відносин у контексті ситуації на сході України. Тому зараз робиться остання спроба, щоб знайти компроміс між США, Європою та Росією щодо Донбасу", - зазначив експерт.

Деталі

Однією з найважливіших тем, яку порушать лідери країн - врегулювання ситуації на Донбасі. Компроміс щодо ОРДЛО між Францією, Німеччиною і Росією не означає деокупацію і реінтеграцію, зазначає експерт. За його словами, зустріч двох лідерів допоможе досягти стабілізації в ОРДЛО, адже вперше за 7 років видно політичне бажання від країн-учасників переговорів.

Цитата:

"Є готовність до компромісу. І якщо хтось один з учасників переговорного процесу - Росія, США чи Німеччина зі своїх якихось особистих причин не захоче досягати зараз компромісу, то весь цей переговорний процес може порушитися. Тут дуже крихка домовленість, тому один з учасників може зірвати цей переговорний процес. Зараз учасники готові. Вперше за 7 років видно політичне бажання стабілізувати ситуацію на Донбасі", - додав експерт.

Нагадаємо

12 липня президент України Володимир Зеленський проведе бесіду з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Очікується, що темами спільного обговорення стануть двосторонні відносини, виконання Мінських домовленостей з врегулювання конфлікту на сході України, процес українських реформ, економічні питання і відносини з Росією.

Зеленський також заявив, що під час робочого візиту в Німеччині має намір обговорити з канцлером ФРН Ангелою Меркель тематику енергобезпеки в контексті будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Політика