eksperti-viyavili-perevischennya-toksichnogo-gazu-u-kiyevi-u-kilka-raziv

Експерти виявили перевищення токсичного газу у Києві у кілька разів

 • 1473664 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У повітрі Києва з 6 по 11 лютого 2023 року спостерігали перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту. Про це інформує УНН, посилаючись на дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Деталі

Повідомляється, що перевищення у 3,1-3,8 раза були на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, Берестейському проспекті, вулицях Олександра Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Каунаській та Скляренка.

На бульварі Лесі Українки, Оболонському проспекті, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска та Інженера Бородіна, згідно з даними спостереження на стаціонарних постах, перевищення становили 2,5-2,9 раза. Експерти відзначають, що в районі метеомайданчика обсерваторії на проспекті Науки, 37 перевищень не спостерігалось.

Окрім цього, вони зафіксували перевищення діоксидом сірки та формальдегідом у деяких районах міста.

Цитата

"Загалом, порівняно з попереднім тижнем, дещо знизився рівень забруднення діоксидом сірки, оксидом вуглецю та формальдегідом. Вміст інших домішок майже не змінився", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо

У Києві 9 лютого спостерігали погіршення якості повітря.

Довідково

Діоксид азоту (або оксид азоту(IV) — неорганічна сполука складу NO2. За звичайних умов є газом червоно-бурого кольору, з характерним гострим запахом або жовтуватою рідиною.

Діоксид азоту дуже отруйний при вдиханні. Однак, інгаляцій зазвичай можна уникнути, адже його легко виявити по запаху, навіть при низьких концентраціях. Одним з симптомів отруєння є набряк легенів, який, як правило, з’являється через кілька годин після вдихання. Крім того, низькі концентрації (4 проміле) можуть призвести до затримки дихання.

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Куп'янськ зранку обстріляли окупанти - Синєгубов

     • 502282 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на Стрітення

     • 598713 переглядiв

    Сьогоднішній день буде присвячений танкам - Резніков

     • 562930 переглядiв