eksposol-v-ukrayini-yovanovich-znayshla-robotu-pislya-konfliktu-z-trampom

Експосол в Україні Йованович знайшла роботу після конфлікту з Трампом

 • 12209 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Колишній посол США в Україні Марі Йованович, що давала свідчення проти президента США Дональда Трампа в Конгресі, буде працювати у Фонді Карнегі і займатися питаннями Росії і Євразії. Про це написала в Twitter кореспондент POLITICO в Вашингтоні Анна Палмер, передає УНН.

"Марі Йованович приєднується до Фонду Карнегі за міжнародний мир (Carnegie Endowment for International Peace) в якості старшого наукового співробітника в їхній програмі для Росії і Євразії. В основному вона буде писати свою книгу", - написала журналіст.

Нагадаємо, 8 жовтня 2020 року в Конгресі відбулися слухання у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа, свідчення давала колишній посол США в Україні Марі Йованович.

У той час, як дипломат давала свідчення, президент Трамп написав у себе в Twitter, що, в яку б країну не вирушила Йованович, все "ставало погано".

Як і глава Комітету з розвідки Адам Шифф, так і сама Йованович, заявили, що Трамп таким чином намагається тиснути і залякувати свідків у цій справі.

До цього колишній посол неодноразово заявляла, що відчувала себе під загрозою через позицію президента США Дональда Трампа щодо неї.

Як повідомляв УНН, 1 лютого колишній посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович пішла у відставку з дипломатичної службі і звільнилася з Державного департаменту США.

Українські Національні Новини

Політика