entso-e-dozvolilo-zbilshiti-import-elektroenergiyi-v-ukrayinu

ENTSO-E дозволило збільшити імпорт електроенергії в Україну

 • 646205 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Європейське енергооб'єднання ENTSO-E 14 лютого ухвалило рішення про збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час. Про це повідомляє НЕК "Укренерго", передає УНН.

Цитата

«Після перших масованих атак на енергетичну інфраструктуру з 11 жовтня 2022 року Україна припинила експорт електроенергії у Європу. Натомість сьогодні відбувається імпорт електроенергії, який при втраті генерації на електростанціях внаслідок російських масованих обстрілів енергосистеми дозволяє зменшити дефіцит потужності і відповідно зменшити обсяги обмежень», – йдеться в повідомленні.

Так 14 лютого європейське енергооб'єднання ENTSO-E прийняло рішення про збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час. До цього максимально можливий імпорт з Європи становив 700 МВт вночі та 600 МВт в інші години доби.

Зараз ведеться робота над розширенням технічних можливостей для комерційного обміну між Україною та Європою і триває оцінка можливості подальшого збільшення лімітів комерційного обміну.

Нагадаємо

Раніше в “Укренерго” повідомили, що нічна атака армії рф не призведе до необхідності обмежувати споживання електроенергії. Дефіциту потужності немає, ліміти споживання на області не доводилися. При зростанні споживання можливі відключення. В Одесі досі мережеві обмеження, діють графіки погодинних відключень.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    У Харкові пролунало близько десяти вибухів

     • 84475 переглядiв

    Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

     • 63517 переглядiв

    Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

     • 109763 переглядiв

    Новини по темі

    ENTSO-E дозволило збільшити імпорт електроенергії в Україну

     • 646205 переглядiв

    Український паспортний сервіс став доступний у Стамбулі

     • 695065 переглядiв

    Актор з “Гри Престолів” Джек Глісон завітав до Києва

     • 930757 переглядiв