epidemiolog-porivnyala-realniy-stan-vaktsinatsiyi-vid-covid-19-v-ukrayini-ta-sviti

Епідеміолог порівняла реальний стан вакцинації від COVID-19 в Україні та світі

 • 16549 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Епідеміолог та експерт Всесвітньої організації охорони здоров’я з реагування на епідемічні загрози Наталія Виноград в ефірі 4 каналу порівняла реальний стан вакцинації від COVID-19 в Україні та світі, передає УНН.

Цитата:

"Хочу вам сказати відносно інших держав: дивіться не за назвою держави, а дивіться, в якому блоці та союзі перебувають ці держави. І навіть той маленький Гібралтар, який 100% охопив щепленнями населення, так їм же просто Великобританія дала вакцину, а не тому що вони спромоглися самі. І тому наша 81-а позиція – це досить непогано з урахуванням того шаленого недовиробництва вакцин у порівнянні з потребами, які сьогодні є на планеті. То не є погана позиція, і якби не полетів, як на мене, міністр Степанов тоді до Індії – то ми ще б не рушили з місця", - вважає Наталія Виноград.

Деталі

Окремо епідеміолог наголосила, що з проблемою налагодження вакцинації від COVID-19 стикаються зараз всі країни, а якщо ще врахувати той поганий стан української медичної системи напередодні пандемії, то результати нашої держави вкрай високі.

"Багато було зроблено на пориві душі, навіть на межі можливостей Україна працювала. І коли попередні представники влади кажуть, що зараз якось не так працюють, я б хотіла їх запитати: а що вони зробили для того (я не кажу навіть створити систему по випуску імунобіологічних препаратів), щоб зберегти ті заводи, які тоді у нас були? І у нас би не було такої проблеми, бо ми не були б неспроможні від початку пандемії. У нас звідки з'являться ліжка, які 5 років назад закривали та реформували ту медицину, звідки з'явиться кисень? Гляньте на інші держави – там така сама проблема", - заявила вона.

Доповнення

Нагадаємо, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, менше ніж за рік протистояння пандемії COVID-19 кількість ліжко-місць для хворих коронавірусною інфекцією вдалося збільшити з 3500 до 60 000, з яких 56 000 приєднані до кисню (станом на березень 2020 року їхня кількість становила всього лише 3500 штук). 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Речницю Білого дому відволік "привид Лінкольна": відео

     • 18540 переглядiв