eskalatsiia-viiny-ye-ekzystentsiinoiu-zahrozoiu-dlia-narodu-ukrainy-oon

Ескалація війни є екзистенційною загрозою для народу України - ООН

 • 25606 переглядiв

Подальша ескалація війни, яку веде росія проти України, становить екзистенційну загрозу для українського народу і пряму загрозу регіональній стабільності та міжнародній безпеці, вважає помічник Генерального секретаря ООН.

Подальша ескалація війни, яку рф веде проти України є загрозою для міжнародної безпеки й "екзистенційною загрозою" для українського народу. Про це заявив помічник генерального секретаря ООН Мірослав Єнча під час засідання Ради безпеки, присвяченого гуманітарній ситуації в Україні, передає "Радіо Свобода", пише УНН.

Нинішня траєкторія ескалації цієї війни є прямою загрозою регіональній стабільності й міжнародній безпеці. Насамперед - це екзистенційна загроза для народу України. Як ми неодноразово заявляли, нам потрібен справедливий, міцний і всеосяжний мир в Україні, відповідно до Статуту, міжнародного права і резолюцій Генеральної асамблеї, із повагою до суверенітету і територіальної цілісності України,

- сказав він.

Деталі

Він також додав, що ООН повторює заклик, зроблений Генеральною асамблеєю на підтримку деескалації і мирного вирішення конфлікту. Єнча зазначив, що Організація Об’єднаних Націй залишається готовою підтримувати всі зусилля з цією метою.

Помічник генсекретаря заявив, що російські напади на українські міста стали щоденною руйнівною моделлю.

Ми приголомшені збільшенням кількості жертв серед цивільного населення внаслідок цих безжальних атак,

- наголосив він.

Нагадаємо

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні в березні 2024 року загинули або були поранені внаслідок війни щонайменше 604 цивільних - це на 20 відсотків більше порівняно з лютим 2024 року.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 12 квітня: долар зріс на 14 копійок

 • 25923 переглядiв

В міноборони рф заявили про збиття вночі 5 дронів

 • 23745 переглядiв