evian-maye-namir-pereyti-na-100-pererobku-plastikovoyi-upakovki-do-2025-rotsi

Evian має намір перейти на 100% переробку пластикової упаковки до 2025 року

 • 8333 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. До 2025 року "Evian" має намір збирати і переробляти таку ж кількість упаковки, яку компанія випускає на ринок, передає УНН з посиланням на Sky News.

Бренд природної мінеральної води візьме за основу принцип замкнутого циклу щодо використання пластика: пластик не повинен залишати межі економіки і потрапляти в природу. Планується, що пляшки будуть проводитися з переробленого пластику без необхідності використання вихідних пластмас.

"Завдяки цьому пластик перейде з категорії потенційних відходів в категорію цінних ресурсів", - йдеться в повідомленні.

Поряд з Evian, проблемою забруднення природи пластиком стривожені в Coca-Cola. У минулому році компанія підтримала наміри уряду Великобританії впровадити заставну систему збору порожніх пляшок та іншої тари.

"Ми знаємо, що в інших країнах, де депозитна система вже діє, вартість напоїв була трохи підвищена, а кількість сміття - зменшено, що дуже важливо для нас. Ми розуміємо, що упаковка від напоїв повинна перероблятися так само, як і побутові відходи. Ми вважаємо, що в цьому контексті може добре спрацювала депозитна система", - зазначив представник Coca-Cola Нік Браун. Фахівці компанії навіть приєдналися до розробки стратегії впровадження системи.

Принцип роботи депозитної системи збору тари полягає в тому, що при здачі тари в спеціальний автомат він повертає частину грошей, сплачених при купівлі напою. Чим більше пляшок здається - тим більше тари можна повторно використовувати або переробляти. Це, в свою чергу, зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.

Раніше повідомляв УНН, що заставна (депозитна) система збору тари успішно діє в Швеції, Німеччині, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії. Наприклад, в Норвегії завдяки цій системі збирають 95% тари, в Фінляндії - 93,3%, а в Данії - 89%.

Цю систему планують ввести також в Білорусі і в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу