film-pro-vinni-pukha-znyali-z-pokazu-u-kinoteatrakh-gonkongu

Фільм про Вінні-Пуха зняли з показу у кінотеатрах Гонконгу

 • 711030 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Публічний показ фільму за участю Вінні-Пуха у вівторок був раптово скасований у Гонконгу. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Кінопрокатник VII Pillars Entertainment оголосив у Facebook, що прем'єра фільму «Вінні-Пух: Кров і мед» була скасована з «великим жалем» у Гонконгу та сусідньому Макао.

У відповіді Associated Press дистриб'ютор вказав, що кінотеатри повідомили його про те, що вони не можуть показати фільм відповідно до графіка, але не знають, чому.

Спочатку фільм планувалося показати приблизно у 30 кінотеатрах Гонконгу, повідомило VII Pillars Entertainment минулого тижня.

Управління у справах кіно, газет та статей заявило, що схвалило фільм, і домовленості місцевих кінотеатрів про показ затверджених фільмів «є комерційними рішеннями відповідних кінотеатрів».

Для багатьох жителів персонаж Вінні-Пуха є грайливим глузуванням над лідером Китаю Сі Цзіньпіном, а китайські цензори в минулому ненадовго заборонили пошук ведмедя в соціальних мережах країни. Повідомляється, що у 2018 році фільму «Крістофер Робін», у якому також знімався Вінні-Пух, було відмовлено у прокаті в Китаї.

Контекст

Гонконг — колишня британська колонія, яка повернулася під владу Китаю 1997 року, пообіцявши зберегти свободи у західному стилі. Але Китай ввів закон про національну безпеку після масових демократичних протестів у 2019 році, змусивши замовкнути та ув'язнивши багатьох дисидентів.

У 2021 році уряд посилив правила та уповноважив цензорів забороняти фільми, які, як вважається, порушують радикальний закон.

Українські Національні Новини

Новини Світу