finliandiia-vidpravyt-vynyshchuvachi-i-viiskovyi-korabel-dlia-uchasti-v-operatsiiakh-nato

Фінляндія відправить винищувачі і військовий корабель для участі в операціях НАТО

 • 19694 переглядiв

Фінляндія відправить винищувачі і військовий корабель для участі в спільних операціях НАТО, таких як протимінні заходи і повітряне патрулювання в 2024 році.

Фінляндія відправить до восьми винищувачів та військовий корабель для розмінування для участі у спільних операціях НАТО у 2024 році, повідомило у п'ятницю міністерство оборони країни, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

"Союзники, які беруть активну участь у місіях колективної оборони НАТО у мирний час, посилають сигнал єдності і посилюють стримування", - заявив міністр оборони країни Антті Хакканен у своїй заяві.

У заяві йдеться, що один із фінських кораблів класу Katanpaa приєднається до підрозділу протимінного захисту НАТО у Балтійському морі у квітні та травні, розмінуючи старі морські міни, беручи участь у навчаннях та захищаючи підводну інфраструктуру.

У червні та липні винищувачі братимуть участь у регулярному повітряному патрулюванні та "створенні стримування шляхом демонстрації військової сили" у Румунії та Болгарії, зокрема на Чорному морі, додали у Силах оборони країни.

Доповнення

Фінляндія минулого року приєдналася до західного військового альянсу, здійснивши історичний розворот у безпеці у відповідь на вторгнення рф в Україну.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі