fokin-priyshov-na-zasidannya-komitetu-vr-zayaviv-scho-alternativi-minskim-ugodam-ne-isnuye

Фокін прийшов на засідання комітету ВР: заявив, що альтернативи мінським угодам не існує

 • 13583 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Експрем'єр-міністр та перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що не бачить альтернативи мінським угодам, хоча має багато нарікань на цей документ. Про це він сказав під час розмови з народними депутатами на засіданні комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, передає кореспондент УНН.

“Я дійшов висновку, що альтернативи мінським угодам на сьогоднішній день не існує. Хоча, як буде видно далі з моєї розмови, дуже багато суттєвих і обгрунтованих нарікань на цей документ у мене є”, - сказав Фокін.

Раніше Фокін в інтерв'ю одному з видань заявив, що "і з того, і з того боку було скоєно багато злочинів, які, в кінцевому підсумку, повинні бути розслідувані, а винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців і командирів, моя позиція - треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу".

Як пізніше повідомив представник від України в ТКГ Сергій Гармаш, узгоджений текст інтерв'ю першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Вітольда Фокіна виявився не зовсім ідентичним тому, що було опубліковано.

Після таких заяв Фокіна запросили на комітет 15 вересня, де він мав бути. Проте 12 вересня стало відомо, що Фокін відмовився від тієї зустрічі з комітетом Ради.

Нагадаємо, експрем'єр-міністр та заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що залишить ТКГ, якщо не отримає підтримки від влади України.

Українські Національні Новини

Політика