frantsiya-obmezhit-vyizd-iz-velikoyi-britaniyi-cherez-shtam-omikron

Франція обмежить в'їзд із Великої Британії через штам "Омікрон"

 • 15525 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Франція обмежить поїздки до Великої Британії і назад з вихідних, щоб уповільнити поширення варіанту коронавірусу Omicron, який спровокував сплеск випадків зараження в Сполученому Королівстві. Про це заявили у французькому уряді, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

З опівночі суботи (23:00 за Гринвічем в п'ятницю) буде діяти "вимога мати істотну причину для поїздки до Великої Британії або з неї, як для нещеплених, так і для вакцинованих. Люди не зможуть подорожувати з туристичних або професійних причин", йдеться в заяві уряду Франції.

"Зіткнувшись з надзвичайно швидким поширенням варіанту Omicron у Великій Британії, уряд вирішив відновити необхідність в наявності важливої причини для поїздок з і до Великої Британії", - йдеться в заяві.

Також там сказано, що громадяни Франції і громадяни ЄС все ще можуть повернутися до Франції з Великої Британії.

"Ми введемо в дію систему контролю, значно жорсткішу, ніж та, що у нас вже є", - сказав BFMTV офіційний представник уряду Франції Габріель Атталь.

Атталь додав, що ця політика була спрямована на уповільнення появи випадків зараження Omicron у Франції і щоб дати час французькій кампанії ревакцинації.

Окрім того, мандрівникам, що повертаються, буде потрібно негативний результат тесту на COVID-19, отриманий менше ніж 24 годин тому, а після повернення до Франції буде карантин.

"Люди (які повертаються) повинні будуть зареєструватися в додатку і будуть змушені самоізолюватися в обраному ними місці протягом семи днів,.. але цей термін може бути скорочений до 48 годин у разі негативного результату тесту, зробленому у Франції", - сказав він.

Доповнення

У середу у Великій Британії було зареєстровано 78 610 лабораторно підтверджених випадків захворювання COVID-19, при цьому вчені прогнозують ще більш високі показники, оскільки вважається, що Omicron буде поширюватися набагато швидше, ніж переважаючий наразі варіант Delta.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нарощування військ РФ біля України продовжується - НАТО

     • 20438 переглядiв