futbolista-z-top-100-reytingu-fifa-zaareshtuvali-za-ukhilennya-vid-splati-podatkiv

Футболіста з топ-100 рейтингу ФІФА заарештували за ухилення від сплати податків

 • 8615 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У понеділок, 15 квітня, Верховний суд штату Лагос (Нігерія) виніс постанову про арешт футболіста Джей-Джея Окочі, передає УНН з посиланням на dailypost.ng.

Причина арешту – ухилення від сплати податків.

Зазначимо, що напередодні видання The Nation Newspaper Nigeria писало про те, що футболіст уклав мирову угоду з державними органами. Однак, за даними Daily Post, Окоча не зміг врегулювати питання, у зв'язку з чим суд видав ордер на арешт футболіста.

При цьому, уточнюється, що суд видає ордер на арешт Окочі вже не вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офшорно-податкові махінації "Динамо" – це злочин

Нагадаємо, перша повістка в суд у справі про ухилення від сплати податків прийшла футболісту в жовтні 2017 року. Але Окоча в суд не з'явився. Слухання у справі перенесли на 11 квітня 2018 року. Однак футболіст на суді знову не був присутній.

У підсумку, 29 січня 2019 року суд видав ордер на арешт Джей-Джея Окочі. Пізніше, 10 лютого, на судове засідання футболіста знову не доставили.

Так, суддя зобов'язав правоохоронців заарештувати футболіста до наступного судового засідання, яке відбулося в понеділок, 15 квітня. Але Окоча, як і його адвокати, на суд знову не з'явилися.

Зазначимо, що легендарний бразильський футболіст Пеле включив Джей-Джея Окочу в список ФІФА-100.

Нагадаємо, в ДФС не зізнаються, чи сплатило "Динамо" податки за свого екс-гравця Ленса. Як відомо, напередодні Ленс подав скаргу в ФІФА, у якій звинуватив столичний ФК у несплаті понад 3 млн грн податків з зарплати.

Українські Національні Новини

Спорт