gaulyayter-khersona-v-intervyu-reuters-referendum-pro-priyednannya-do-rosiyi-ne-vidbudetsya-doki-ne-pripinyatsya-boyovi-diyi

Гауляйтер Херсона в інтерв'ю Reuters: "референдум" про приєднання до росії не відбудеться, доки не припиняться бойові дії

 • 181042 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Призначений окупантами "заступник голови" російської адміністрації в окупованому Херсоні заявив, що регіон не проводитиме "референдум" про офіційне приєднання до росії, поки не припиняться бойові дії в Херсоні та прилеглих регіонах до Одеської та Миколаївської областей. Про це гауляйтер заявив в інтерв'ю Reuters, передає УНН.

Деталі

Кирило Стремоусов, "заступник голови" Херсонської військово-цивільної адміністрації, заявив агентству Reuters, що наразі "про референдум не йдеться".

"Ми оголосимо пізніше, коли буде якесь голосування чи плебісцит, але це буде не сьогодні, і не буде завтра, тому що наше перше завдання – навести порядок та організувати систему управління у Херсонській області", - додав Стремоусов.

Додамо

Українські офіційні особи раніше попереджали, що російські сили та призначені росією адміністратори готують фіктивний "референдум", який відобразить аналогічні зусилля росії на Донбасі щодо створення сепаратистських республік у 2014 році.

Стремоусов нещодавно заявив, що промосковська влада Херсона вимагатиме створення російської військової бази. Він також сказав, що адміністрація, що підтримується росією, просуває плани щодо створення нової "банківської системи", яка буде "повністю інтегрована" в російську систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф ставить у "керівництво" окупованої Херсонщини офіціанток та вишибал, які вже готові втікати у Крим - перехоплення СБУ

Українські Національні Новини

Суспільство