genprokuratura-prizupinila-rozsliduvannya-stosovno-gromadyanina-z

Генпрокуратура призупинила розслідування стосовно Затуліна

 • 15829 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У зв'язку з розшуком підозрюваного у підготовці агресивної війни проти України та посяганні на її територіальну цілісність громадянина РФ З. розслідування спеціального кримінального провадження відносно нього було призупинене. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит УНН.

УНН уточнює, що мова йде про директора Інститут країн СНД, першого заступника голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтина Затуліна.

У Генеральній прокуратурі повідомили, що "Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно громадянина Російської Федерації З".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіркін знав про виклик, але на допит не з'явився – ГПУ

"Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України З. 20.07.2017 повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України - ред.), ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 437 (Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни - ред.) ККУ.

"Генеральною прокуратурою у жовтні 2017 року до компетентних органів Російської Федерації направлено запит про міжнародну правову допомогу у зазначеному кримінальному провадженні відносно З. Станом на 29.12.2018 року відповіді від компетентних органів Російської Федерації не надходило", - йдеться у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подання на Дубневича потребує суттєвого доопрацювання - ГПУ

Також у ГПУ повідомили, що показання відносно себе підозрюваний не надавав.

1 грудня 2017 року суд надав дозвіл про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно З.

"На цей досудове розслідування у кримінальному провадженні зупинено у зв'язку з розшуком підозрюваного", - йдеться у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ планує провести міжвідомчу нараду щодо проблеми дезертирства

Водночас у Генпрокуратурі уточнили, що вимоги п. 20-1 Перехідних положень Кримінального процесуального кодексу України, з 27.11.2018 проведення спеціального досудового розслідування та спеціального судового розгляду такої категорії злочинів не можливо, у зв'язку з відмовою Інтерполу в оголошенні у міжнародний розшук.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП