gensek-nato-zidzvonivsya-z-zelenskim-pered-golovnim-samitom-alyansu

Генсек НАТО зідзвонився з Зеленським перед головним самітом Альянсу

 • 20047 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським у четвер напередодні саміту лідерів країн Альянсу. Про це Столтенберг повідомив у себе в Twitter, передає УНН.

Цитата:

"Поговорив з Президентом Зеленським про нашого шановного партнера - Україну. Ми обговорили майбутній саміт НАТО, ситуацію з безпекою в регіоні і неприпустиме нарощування російської військової потужності. Я підкреслив нашу незмінну політичну і практичну підтримку та підтримав процес реформ (в Україні - ред.)", - написав Генсек.

Деталі

Як повідомляє пресслужба НАТО в релізі за підсумками переговорів, Генеральний секретар підтвердив повну підтримку НАТО суверенітету та територіальної цілісності України. Він підкреслив, що НАТО продовжить надавати Україні значну політичну і практичну підтримку.

Цитата

"Генеральний секретар зазначив, що лідери Північноатлантичного союзу розглянуть агресивну поведінку Росії та рішучу підтримку партнерів з боку НАТО на майбутньому саміті. Він підкреслив, що очікується, що лідери Північноатлантичного союзу підтвердять свою прихильність політиці відкритих дверей НАТО і рішенням, прийнятим на саміті в Бухаресті", - йдеться в стейтменті.

Що було раніше

Як повідомив на цьому тижні Держсекретар США, Україна володіє необхідними інструментами для приєднання до Північноатлантичного альянсу, проте не всі союзники повністю підтримують такий крок.

Доповнення

Саміт глав держав і урядів 30 держав-членів НАТО відбудеться 14 червня в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

Раніше Зеленський заявив, що очікує почути сигнал про ПДЧ для України на цьому саміті.

Курс на вступ до НАТО закріплений в Конституції України. А швидке отримання Плану дій щодо членства в НАТО - мета, зафіксована в Стратегії національної безпеки України.

12 червня 2020 року Україна отримала статус партнера з розширеними можливостями НАТО.



Українські Національні Новини

Політика