glava-mzs-ispaniyi-nazvav-rosiyu-starim-vorogom-yevropi

Глава МЗС Іспанії назвав Росію старим ворогом Європи

 • 10887 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Посол Іспанії в Москві Фернандо Вальдеррей Пареха був викликаний у вівторок в міністерство закордонних справ Росії у зв'язку з антиросійськими висловлюваннями в.о глави МЗС Іспанії Жозепа Борреля. Про це йдеться в повідомленні російського дипломатичного відомства, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

У документі сказано, що в ході бесіди Паресі "було висловлено подив і жаль" через недружні висловлювання Борреля, які той зробив в інтерв'ю El Periodico.

Дипломату вказали на протиріччя слів політика, що завдають шкоди відносинам між країнами, "взаємному сприйняттю двосторонніх зв'язків як дружніх, партнерських і взаємовигідних, що зафіксовано у всіх офіційних документах, підписаних між двома країнами останнім часом", наголошувалося в повідомленні міністерства.

В опублікованому 24 травня інтерв'ю газеті El Periodico Жозеп Боррель назвав Росію "старим ворогом", що становить загрозу для Європи.

Нагадаємо, МЗС Іспанії викликало посла Бельгії Марка Калькоена і попросило від нього пояснень у зв’язку з листом спікера парламенту Фландрії Яна Пеуманса на підтримку незалежності Каталонії, який був написаний на початку вересня цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Глава МЗС Іспанії назвав Росію старим ворогом Європи

     • 10887 переглядiв

    "Мілан" звільнив Гаттузо з поста головного тренера

     • 8988 переглядiв

    У Дніпрі продавали зброю через соціальну мережу

     • 14284 переглядiв