golova-profilnogo-komitetu-rozpoviv-koli-rozglyanut-antisurkisivskii-zakon

Голова профільного комітету розповів, коли розглянуть "антисуркісівський" закон

 • 17052 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У ВР ще на початку вересня був зареєстрований так званий "антисуркісівський" закон, ухвалення якого повинно унеможливити виплату офшорам родини Суркісів 350 млн грн. По суті, законопроект, покликаний урегулювати процедури виконання судових рішень, які прийняті у якості забезпечення. Згодом, у Раді з'явився ще один - фактично ідентичний. Та обидвоє наразі продовжують залишатися без руху. Голова правового комітету (визначений основним з розгляду проектів вказаних законопроектів) нардеп Андрій Костін, у коментарі УНН, розповів, коли чекати ухвалення документів.

"Ці законопроекти ще не розглядалися (комітетом). Їх розгляд як і всіх інших, які є у комітеті, плануємо вже на наступний рік", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо "антисуркісівський" законопроект потрапить у сесійну залу, його точно приймуть - нардеп.

Нагадаємо, 2 вересня Печерський райсуд Києва під головуванням Сергія Вовка задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до ПриватБанку на 350 млн доларів. І зробив це без розгляду спору по суті — у якості забезпечення позову.

7 вересня депутат Камельчук вніс у Раду законопроект №4064 - з метою заблокувати можливість здійснення таких виплат. Згодом, аналогічний проект, з різницею лише у назві, вніс ще й Мін'юст. 

8 вересня виконання скандальної ухвали Печерського суду зупинив Верховий Суд.

Разом з тим, нещодавно "Приват" повідомив про спробу офшорів родини Суркісів зупинити оскарження рішення про 350 млн доларів. Крім того, банк озвучив вимогу, щоб касаційне провадження на рішення Печерсткого суду від 2 вересня на користь родини олігархів слухав ВС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    У Дніпрі прогриміли вибухи

     • 107420 переглядiв

    Ворожа тактична авіація активізувалася на південному сході

     • 105092 переглядiв

    Новини по темі

    У ЗСУ за добу понад 120 випадків COVID-19

     • 9383 переглядiв

    У Києві через негоду різко збільшилася кількість ДТП

     • 11443 переглядiв

    У наступному році в Telegram з'являться нові функції

     • 13180 переглядiв