golovi-chernivetskoyi-oblradi-povidomleno-pro-pidozru-u-otrimanni-180-tis-dolariv-khabara

Голові Чернівецької облради повідомлено про підозру у отриманні 180 тис. доларів хабара

 • 24571 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Голові Чернівецької обласної ради повідомили про підозру в отриманні хабара у розмірі 180 тисяч доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"У вівторок, 4 лютого 2020 року, прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вручено повідомлення про підозру Голові Чернівецької обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище – ред.) КК України", - йдеться у повідомленні.

Так, слідством встановлено, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

"У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, а саме в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Нагадаємо, за отримання неправомірної вигоди депутату райради загрожує до 10 років за гратами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині невідомий викрав державний прапор із меморіалу

     • 15850 переглядiв

    Експорт Україною рибного філе збільшився на 35%

     • 14905 переглядiв