golovi-spetssluzhb-ssha-poperedili-pro-nebezpeku-z-boku-rf-na-viborakh-2020

Голови спецслужб США попередили про небезпеку з боку РФ на виборах-2020

 • 9430 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Генеральний прокурор США Вільям Барр, міністр оборони Марк Еспер, виконувач обов'язків міністра національної безпеки Кевін Макалінан,виконувач обов'язків директора Національної розвідки Джозеф Магуайр, директор ФБР Крістофер Рей, командувач кіберкомандою США і директор АНБ генерал Пол Накасоне, директор Агентства кібербезпеки і охорони інфраструктури (CISA) Крістофер Кребс опублікували спільну заяву про безпеку виборів 2020 року, попереджаючи про небезпеку з боку Росії, Китаю, Ірану та "інших іноземних зловмисників", передає УНН з посиланням на заяву.

"Сьогодні десятки штатів і місцевих юрисдикцій проводять свої власні вибори по всій країні, і менш ніж через рік американці підуть на вибори і проголосують на президентських виборах 2020 року. Безпека виборів є головним пріоритетом для уряду Сполучених Штатів", - йдеться в заяві.

Чиновники заявили, що противники США "хочуть підірвати наші демократичні інститути, вплинути на суспільні настрої і вплинути на політику уряду".

"Росія, Китай, Іран та інші іноземні зловмисники будуть прагнути втручатися в процес голосування або впливати на сприйняття виборців. Зловмисники можуть спробувати досягти своїх цілей за допомогою різних засобів, включаючи кампанії в соціальних мережах, керування операціями з дезінформації або проведення руйнівних кібератак на державну і місцеву інфраструктуру", - сказано в заяві.

Автори заяви закликали кожного американця повідомляти про будь-яку підозрілу діяльність своїй місцевій владі, ФБР або Міністерству внутрішньої безпеки.

Як повідомляв УНН, Трамп поступається п'яти можливим суперникам на виборах.

Українські Національні Новини

Новини Світу