goncharuk-pro-plani-na-5-rokiv-energoefektivnist-diversifikatsiya-zbilshennya-vidobuvannya

Гончарук про плани на 5 років: енергоефективність, диверсифікація, збільшення видобування

 • 20894 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Уряд України у найближчій перспективі працюватиме над створенням енергоефективної економіки, диверсифікацією джерел постачання та збільшенням власного видобутку енергоресурсів. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, виступаючи на Ukrainian Breakfast 2020 у Давосі, передає УНН.

Так, відповідаючи на запитання щодо перспектив на найближчі 5 років в контексті укладеного з "Газпромом" контракту на транзит газу до ЄС, Прем’єр сказав, що не хоче зараз "відкрити всі карти", зауваживши при цьому, що урядовці з колегами з Нафтогазу наразі багато про це дискутують.

"Що точно буде нами використано в цьому напрямку – ми будемо робити нашу економіку більш енергоефективною. Стратегічний напрямок на наступні 5 років для нашої країни – стати сильнішими зсередини, стати ефективнішими, в тому числі і в першу чергу в плані енергетики. Ми споживаємо надто багато, в тому сенсі, що ми втрачаємо надто багато. Рівень втрат в окремих українських містах сягає більше 50%. Це означає, що ми опалюємо космос. Ми не маємо право в існуючій ситуації опалювати космос. Я можу дуже багато фактів подібних наводити, але енергоефективність – це перша моя відповідь в цьому плані", - сказав Гончарук.

Другою метою він назвав диверсифікацію.

"Ми не повинні залежати від однієї країни, якою б вона не була", - підкреслив очільник уряду.

"Третя – нам потрібно шукати можливості збільшити видобування наших власних енергоресурсів. У нас дуже багата країна, але нам потрібно інвестувати в геологічну розвідку, в технології, щоб мати можливість видобувати і експортувати газ, а не бути заручниками і не потребувати його імпорту постійно", - додав він.

Нагадаємо, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що досягнута між Україною і Росією угода про транзит російського газу в Європу по території України дає надію на вирішення інших питань, які стосуються відносин України, Росії та Європи.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Експорт зернових перевищив 34 млн тонн

     • 11656 переглядiв

    В Україні оголосили попередження про сильний вітер

     • 12747 переглядiв

    Зранку столиця стоїть у заторах

     • 14946 переглядiв

    Зеленський прилетів з робочим візитом до Ізраїлю

     • 15676 переглядiв