gpu-perevirit-chi-chinivsya-tisk-na-svidka-u-spravi-pro-uzurpatsiyu-vladi-yanukovichem

ГПУ перевірить чи чинився тиск на свідка у справі про узурпацію влади Януковичем

 • 9185 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Печерський районний суд Києва надав дозвіл Генеральній прокуратурі України перевірити чи чинився тиск на одного із свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України в узурпації влади. Відповідну ухвалу виніс суддя Печерського райсуду Володимир Карабань, передає УНН.

Як йдеться у судовому рішенні, під час судового допиту свідок підтвердила раніше надані слідчому покази та повідомила про обставини кримінального правопорушення. Але згодом заявила, що "не може пригадати, що було написано слідчим в протоколі допиту, так як була у хворобливому стані, та під час судового засідання вона повідомила інші обставини".

Враховуючи такий перебіг обставин, у сторони обвинувачення виникла підозра, що на свідка чиниться тиск з боку зацікавлених осіб. Тому прокурор звернувся до суду з клопотанням надати дозвіл на перевірки вхідних-вихідних дзвінків та повідомлень з телефону свідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий захисник спробує зв'язатися з Януковичем до 4 грудня

Заслухавши думки сторін, суд ухвалив: "Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Крупці А.О., прокурору відділу Генеральної прокуратури України Нескородяному А.М., право тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та зберігаються у оператора телекомунікацій (мобільного зв'язку) ТОВ "Лайфселл" і ТОВ "Київстар" інформацію у друкованому та електронному вигляді… щодо дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з'єднань, з посиланням на ретранслятор та прив'язку до базових станцій та їх адресу, адресу місцеперебування абонентів зазначених телефонних номерів в момент кожного вхідного/вихідного телефонного з'єднання та вхідних/вихідних SMS і ММS - повідомлень, інформацію про GPRS - трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаних номерів телефону, а також отримання абонентом послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання".

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді кримінального провадження за обвинуваченням у держзраді В.Януковича до 4 грудня для того, щоб новий захисник зміг ознайомитися з матеріалами справи.

26 жовтня суд повідомив, що у справі про держзраду Януковича призначено  нового адвоката Ігоря Ляшенка. Це вже третій державний адвокат, якого призначили для захисту інтересів В.Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Літак не зміг сісти в аеропорту Чернівців через негоду

     • 12713 переглядiв

    Аудіоновини УНН: четвертий випуск 30 жовтня

     • 9841 переглядiв

    Бойовики "Талібану" атакували КПП у Афганістані, є загиблі

     • 9056 переглядiв

    СБУ проведе на Закарпатті антитерористичні навчання

     • 9070 переглядiв

    У Святошинському районі Києва виявили "нічийний" труп

     • 11824 переглядiв

    Умеров планує відвідати Крим по поверненню з Німеччини

     • 10999 переглядiв