gruzinska-tserkva-gotova-pidtrimati-avtokefaliyu-ptsu

Грузинська церква готова підтримати автокефалію ПЦУ

 • 8486 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Грузинська православна церква, імовірно, підтримає автокефалію Української православної церкви після передачі Томосу від Вселенського патріарха. Про це з посиланням на слова членів синоду ГПЦ пише Грузія Online, передає УНН.

Як повідомляє видання, сьогодні відбулося засідання священного синоду Грузинської православної церкви, яке проходило в патріархії.

Як заявив після закінчення засідання синоду Архієпископ Зосим Цілканської і Душетської єпархії, на сьогоднішньому засіданні обговорювалося питання України, проте священний синод утримався від ухвалення конкретного рішення, поки буде оприлюднено постанову Вселенського патріарха.

За його словами, "Грузинська православна церква, імовірно, підтримає автокефалію Української православної церкви, проте остаточне рішення буде відомо пізніше", пише видання.

"У січні буде оприлюднено постанову Вселенського патріарха і наша церква ухвалить рішення після. Зараз ми утрималися. Грузинська церква підтримає автокефалію Української православної церкви", - заявив владика Зосим.

Нагадаємо, Томос нової української помісної Православної церкви урочисто будуть вручати в Святвечір, 6 січня.

Як повідомляв УНН, після Об'єднавчого собору 17 парафій Української православної церкви Московського патріархату перейшли до Православної Церкви України.

Українські Національні Новини

Новини Світу