gur-poperedzhaye-pro-pidvischenu-zagrozu-raketnikh-udariv-ta-provokatsiy-z-boku-rf-na-den-nezalezhnosti

ГУР попереджає про підвищену загрозу ракетних ударів та провокацій з боку рф на День незалежності України

 • 156627 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Напередодні свят є підвищена загроза ракетних ударів та провокацій з боку окупантів, як всередині України, так і за її межами. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов, передає УНН.

Цитата

“Населення попереджене, про те що, так, є підвищена загроза ракетних ударів, і це відповідає дійсності. Можливі і провокації, як всередині України, так і зовні… Вони (росіяни – ред.) справді схиблені на датах і символах, тому цілком логічно було б бути застереженими і готовими до того, що і День незалежності – наше головне свято держави, буде атаковано. Україна до цього готова”, – наголосив Юсов.

Деталі

Представник української розвідки додав, що громадяни України поінформовані, а Збройні Сили готові до атак. Він зазначив, що правдивим все ще залишається той факт, що росія має достатню кількість ракет, хоч вони й не високоточні.

Юсов закликав українців не нехтувати повітряними тривогами у найближчі дні, і бути обережними.

Окрім того, він додав, що у Чорному морі напередодні святкових днів буде задіяний увесь арсенал росіян.

“Ми можемо говорити, що напередодні саме цих днів буде задіяний, навіть з точки готовності, весь арсенал. Справді, Україна відстежує кількість готових до застосування «Калібрів», їх носіїв – ця інформація є, і вона публічно озвучується. Питання в тому, що Кремль намагається залякати Україну та світ. Але, думаю, це не вдасться, і українські сили оборони лише посилюють свої можливості”, – резюмував Юсов.

Доповнення

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону заявив, що 24 серпня росія спробує збільшити кількість ракетних ударів по українських містах.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що Україна готова до можливих провокацій росії в День Незалежності, 24 серпня.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін зазначив, що штурму Києва чи наступу росіян в День Незалежності України не буде. Проте, за його словами, армія рф має інші "сюрпризи", підготовлені переважно для мирного населення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Кіпр має намір купити "Залізний купол" у Ізраїлю

     • 152585 переглядiв

    Ринок землі: за час війни уклали 14,5 тис. угод

     • 184824 переглядiв

    Боррель проти повної заборони на в'їзд росіян до ЄС

     • 105602 переглядiв