henshtab-bakhmutskyi-ta-novopavlivskyi-napriamky-zalyshaiutsia-naihariachishymy-diliankamy-frontu

Генштаб: Бахмутський та Новопавлівський напрямки залишаються "найгарячішими" ділянками фронту

 • 25797 переглядiв

За даними Генерального штабу Збройних сил України, у понеділок на українському фронті відбулося понад 60 бойових зіткнень, причому найбільш інтенсивно росіяни атакували на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Понад 60 бойових зіткнень відбулось впродовж понеділка на українському фронті. Найбільше росіяни атакували на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Про поточну ситуацію на фронті розповіли у вечірньому зведенні Генеральний штаб ,Збройних Сил України, передає УНН.

Протягом доби зафіксовано 61 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 7 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– повідомили у Генштабі ЗСУ.

Деталі

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 8 атак противника біля Тернів Донецької області, де окупанти намагались прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку росіяни сунули під прикриттям авіації на Білогорівку Луганської області, а також на Спірне, Івано-Дар’ївку, Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та Часів Яр Донецької області. Загалом на цьому напрямку наші захисники відбили 14 ворожих атак.

Ворожі сили просунулися на схід від Часового Яру - DeepState01.04.24, 01:14

На Авдіївському напрямку українські захисники витримали 6 ворожих штурмів. Армійці рф намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів біля Бердичів та Первомайського, що на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати поблизу Георгіївки, Новомихайлівки, Великої Новосілки й Урожайного. Тут росіяни за підтримки з неба намагались прорвати оборону наших військ 18 разів.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 2 атаки біля Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби загарбники атакували наші війська в районі Кринків один раз.

Кораблі рф суттєво затиснуті у південно-східній частині акваторії Чорного моря – Гуменюк01.04.24, 12:36

Додатково

Цього ж дня авіація Сил оборони одного удару по пункту управління ворога та 7 позиціям росіян.

Підрозділи ракетних військ та артилерії також не сиділи без діла. Зенітники поцілили в одну наземну станцію управління БпЛА росіян, та знищили одну ППО, 2 РЕБ, 1 БК окупантів, а також уразили одну позицію росіян із зосередженням особового складу.

Популярні

Новини по темі