henshtab-rosiiany-nastupaly-u-piatnytsiu-72-razy-naibilshe-na-avdiivskomu-ta-khersonskomu-napriamkakh

Генштаб: росіяни наступали у п'ятницю 72 рази, найбільше на Авдіївському та Херсонському напрямках

 • 34946 переглядiв

За минулу добу на українському фронті відбулося 72 бойових зіткнення, росіяни вели вогонь на шести напрямках, найактивніше - на Авдіївському, Бахмутському, Новопавлівському та Херсонському напрямках.

72 бойових зіткнення відбулось впродовж доби на українському фронті. Росіяни наступали на шести напрямках. Найактивніше на Авдіївському, Бахмутському, Новопавлівському та Херсонському. Про поточну ситуацію на полі бою розповіли у Генеральному штабі Збройних Сил України, передає УНН.

Протягом доби зафіксовано 72 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 10 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– йдеться у вечірньому звіті Генштабу ЗСУ.

Деталі

На Лиманському напрямку наші оборонці відбили 2 атаки противника біля Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники витримали 10 ворожих штурмів. За даними Генштабу росіяни намагались покращити тактичне положення біля Андріївки, Зеленопілля, Кліщіївки та Іванівського Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог наступав за підтримки авіації, намагаючись таким чином вибити наші підрозділи із займаних рубежів. Наші оборонці витримали 18 атак поблизу Бердичів, Уманського, Яснобродівки та Первомайського Донецької області.

Ворог прокладає маршрути БпЛА через житлові квартали - Гуменюк05.04.24, 10:03

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Георгіївки, Костянтинівки й Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти також під прикриттям авіації безуспішно штурмують, аби прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку протягом доби росіяни атакували один раз в Старомайорського Донецької області. Підтримка авіації їхній операції успішності не забезпечила.

На Херсонському напрямку ворог прагне вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Росіяни  14 разів атакували позиції наших військ біля Кринків Херсонської області.

Бійці бригади "Холодний Яр" на сході знищили 2 ворожих БпЛА "Орлан-10" з ЗРК "Стріла-10" - Павлюк05.04.24, 19:28

Додатково

Крім того, впродовж доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по позиціям росіян, та знищила один ЗРК противника.   А бійці з підрозділів ракетних військ й артилерії уразили ворожий пункту управління, 2 машини ППО противника, одну артсистему, пункт управління БпЛА росіян і на додачу ще два райони зосередження озброєння та військової техніки ворога.

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Запоріжжю: кількість постраждалих зросло до 19

 • 43430 переглядiв

Вибухи у Харкові: є прильоти у Харківському районі - ОВА

 • 33503 переглядiв