henshtab-zsu-vidbyly-54-rosiiski-ataky-po-vsomu-frontu-zokrema-18-na-novopavlivskomu-napriamku

Генштаб: ЗСУ відбили 54 російські атаки по всьому фронту, зокрема 18 на Новопавлівському напрямку

 • 26542 переглядiв

Українські війська відбили 54 російські атаки на сході та півдні України, з інтенсивними боями на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Оріхівському напрямках, незважаючи на російські авіаудари та ракетні обстріли.

54 атаки відбили українські захисники впродовж понеділка. Найбільше на сході та півдні України. Ворог продовжує активний наступ за підтримки авіації на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському. Новопавлівському та Оріхівському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, передає УНН.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 54 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

- розповіли у Генштабі ЗСУ.

Деталі

Згідно зі звітами українській військових найінтенсивніші бої тривають на Новопавлівському та Авдіївському напрямках.

Зокрема, на Авдіївському напрямку наші оборонці відбили 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області. Тут ворог наступав за підтримки авіації 18 разів, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення.

Окупанти почали активніше проводити дії на напрямку Новомихайлівки - Лиховій11.03.24, 12:28

Не припиняють спроб прорвати оборону наших військ загарбники й на Лиманському напрямку. Там наші воїнами впродовж доби відбили 7 атак противника в районах Тернів Донецької області та Білогорівки, що на Луганщині.

На Бахмутському напрямку, Сили оборони відбили 5 атак росіян біля Кліщіївки, Андріївки, Ступочків та східніше Часового Яру Донецької області.

Не спокійною залишається ситуація й на півдні країни. А саме, на Оріхівському напрямку загарбники штурмували українські позиції впродовж доби 5 разів. Під прикриттям авіації росіяни сунули у районі Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Додатково

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів позиціям росіян та пункту управління противника.

Запорізький напрям: ССО показали як HIMARS б’є по ворожій РЕБ11.03.24, 19:31

Підрозділами ракетних військ уразили дві позиції окупантів, а також знищили зенітно-ракетний комплекс "Бук-М1" та радіолокаційний комплекс 1Л219 "Зоопарк".

Популярні

Новини по темі

Запорізький напрям: ССО показали як HIMARS б’є по ворожій РЕБ

 • 27174 переглядiв

У російському Тольятті набирає обертів партизанський рух "АТЕШ"

 • 24982 переглядiв