hlava-sbu-zustrivsia-z-poslamy-krain-g7-u-tsentri-uvahy-vzaiemodiia-u-viini-proty-rf-ta-zabezpechennia-svobody-slova

Глава СБУ зустрівся з послами країн G7. У центрі уваги взаємодія у війні проти рф та ситуація з Bihus.Info

 • 21194 переглядiв

Голова СБУ Василь Малюк зустрівся з послами G7, щоб обговорити співпрацю проти росії та кроки для демократичного розвитку України і свободи слова.

Голова Служби безпеки України Василь Малюк провів зустріч з послами країн G7. На зустрічі обговорили питання питання взаємодії у війні проти рф, а також подальші кроки для демократичного розвитку України та забезпечення свободи слова. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

Як зазначається в повідомленні, голова СБУ провів зустріч з послами країн "Великої сімки", яку представили: посли П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Гаель Вейсьєр (Франція), Мартін Єґер (Німеччина), Наталка Цмоць (Канада), Кунінорі Мацуда (Японія), а також заступник посла Ніколас Гаррокс (Велика Британія), виконуючий обов’язки посла Джеймс Хоуп (США) та Азієр Сантіллан (представник ЄС в Україні).

"Голова Служби безпеки Василь Малюк і посли країн G7 обговорили питання взаємодії заради перемоги України у війні проти рф, а також подальші кроки для демократичного розвитку нашої держави та забезпечення свободи слова", - йдеться в повідомленні.

Малюк розповів послам, який внесок робить СБУ у захист країни, протидіючи зовнішнім і внутрішнім ворогам.

"Зокрема, про враження Кримського мосту, витіснення рф з Чорного моря за допомогою власних унікальних розробок надводних дронів, знищення ворожої воєнної техніки, військових об’єктів та інфраструктури, яка забезпечує російський ВПК, та про інші спецоперації, що змінюють картину війни", - наголошують в СБУ.

Голова СБУ зазначив, що за майже 2 роки війни понад 930 бійців Служби безпеки отримали державні нагороди, серед них - 12 Героїв України. Бійці СБУ знищили російської бронетехніки вартістю понад на 1 млрд доларів, знищили більше 500 танків.

Малюк подякував країнам-партнерам за підтримку, яку вони надають Україні. Водночас представники G7 відзначили високий рівень спецоперацій СБУ і те, наскільки фахово спецслужба протидіє російській агресії на фронті та проводить контррозвідувальні заходи.

Окрім того, очільник СБУ розповів про готовність служби захищати демократичні цінності, одним з ключових стовпів яких є свобода слова.

"Посли отримали відповіді щодо ситуації, яка склалася навколо редакції "Bihus.Іnfo". За словами Василя Малюка, прийнято кадрові рішення, зокрема – щодо звільненення керівника ДЗНД та переформатування роботи тих підрозділів департаменту, які потребують змін та підсилення", - додають в пресслужбі СБУ.

Нагадаємо

Youtube-канал "Народна правда" поширив відео, де члени команди Bihus.Info нібито вживають заборонені речовини.

Засновник проекту Денис Бігус відреагував на відео, повідомив що на відео не журналісти, а оператори та запевнив, що наслідком таких дій будуть жорсткі кадрові зміни.

Згодом СБУ почала встановлювати обставини незаконного прослуховування та відеозйомки та провела обшук у комплексі, де велося стеження за членами команди Bihus.Info, вилучивши жорсткі диски та відеозаписи.

Вчора журналісти "BIHUS Info" показали обличчя тих хто слідкував за їхніми працівниками у заміському комплексі. Розслідувачі переконані, що за ними слідкували працівники СБУ, які мали б займатися питаннями захисту нашої державності, а не пошуком компроматів на незалежні медіа.

СБУ заперечувала націленість на журналістів і стверджувала, що розслідує справу наркодилерів, пов'язаних з працівниками BIHUS Info.

Вчора, 6 лютого, Верховна Рада проголосувала за виклик на доповідь голову Служби безпеки України Василя Малюка після того, як стало відомо, що співробітники спецслужби стежили за журналістами Bihus.info.

Популярні

Новини по темі

Боррелю показали, як Україна створює "Армію дронів"

 • 23906 переглядiв

Атака рф на Київ: вже відомо про 40 поранених - КМВА

 • 62645 переглядiв