hlavy-mzs-ta-minoborony-krain-yes-zustrinutsia-v-paryzhi-dlia-obhovorennia-ukrainy-ta-moldovy

Глави МЗС та Міноборони країн ЄС зустрінуться в Парижі для обговорення України та Молдови

 • 26466 переглядiв

Європейські міністри оборони та закордонних справ зустрінуться в Парижі для подальшого обговорення підтримки України та захисту Молдови від російської дестабілізації.

Міністри оборони і закордонних справ європейських країн зустрінуться в Парижі найближчими днями, щоб обговорити подальшу підтримку України і Молдови, заявив у четвер заступник речника міністерства закордонних справ Франції Крістоф Лемуан, пише УНН із посиланням на Reuters. 

Деталі

Зустріч може відбутися 7 березня. Вона була запланована після конференції європейських лідері щодо України на початку цього тижня.

Як повідомляється, європейські держави обговорять подальші конкретні заходи для України і як захистити країни, дестабілізовані росією, зокрема, Молдову

"Молдова стикається зі все більш агресивними спробами дестабілізації. І тут дуже уважно стежать за ситуацією в Придністров'ї", - сказав Лемуан.

Доповнення

Президент Франції Еммануель Макрон на конференції європейських лідерів заявив, що, хоча наразі немає планів відправки західних військ в Україну, це не можна виключати, щоб не допустити перемоги росії у війні.

Такі коментарі спровокували хвилю заяв з боку країн Заходу. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує відправляти бойові війська в Україну.

Країни на сході ЄС, зокрема, Чехія та Польща заявили, що не розглядають можливість відправлення військ до України. 

Прем'єр-міністр Швеції, яка збирається приєднатися до НАТО, Ульф Крістерссон заявив, що відправка західних військ в Україну, як пропонує президент Франції Еммануель Макрон, "зараз не актуальна". Висловилися й Італія та Іспанія.

США не відправлятимуть війська в Україну, навіть для небойових місій.

Велика Британія не планує великого розгортання військ в Україні.

Популярні

Новини по темі

У порту санкт-петербурга загорівся криголам: що відомо

 • 26342 переглядiв