informator-u-spravi-schodo-impichmentu-trampa-gotoviy-nadati-respublikantsyam-svidchennya

Інформатор у справі щодо імпічменту Трампа готовий надати республіканцям свідчення

 • 19391 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Інформатор, який першим повідомив про можливий тиск президента США Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського, готовий надати письмові відповіді на питання представників Республіканської партії. Про це у неділю, 3 листопада, заявив його адвокат Марк Заід в Twitter, повідомляє УНН з посиланням на DW.

Його клієнт готовий надати відповіді "під присягою та знаючи про покарання за брехливі свідчення", повідомив адвокат. Він зазначив, що це є спробою зупинити зусилля Трампа та його союзників розкрити особу інформатора. "Бути інформатором - це не партизанська робота і не має на меті імпічмент. Це не наша роль", - написав він у Twitter.

Таким чином інформатор може надати письмові свідчення безпосередньо представнику комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Девіну Нуньєсу, який є республіканцем, без необхідності свідчити голові комітету з розвідки демократу Адаму Шиффу. Нуньєс поки не прокоментував пропозицію інформатора.

Лідер Республіканської партії Кевін Маккарті заявив, що поки не обговорював цю пропозицію з Нуньєсом, однак вважає, що інформатор має давати свідчення публічно. "Коли ви говорите про відсторонення президента США, скасовуючи демократію, скасовуючи те, за що проголосувала американська громадськість, я вважаю, що людина повинна прийти в комітет", - заявив він в ефірі телеканалу CBS.

Перед цим Трамп вкотре закликав розкрити особу інформатора. "Інформатор помиляється та має виступити... Розкрийте інформатора та покладіть край брехні з імпічментом", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, скандал, що зараз набирає обертів у Сполучених Штатах, спричинила телефонна розмова Трампа з Зеленським, яка відбулася 25 липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу