initsiativu-ryaboshapki-pidtrimali-v-dnr

Ініціативу Рябошапки підтримали в "ДНР"

 • 16860 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. На посаді головного військового прокурора України Анатолій Матіос не зробив нічого, щоб запобігти в Донбасі масштабним порушенням міжнародного гуманітарного права з боку військовослужбовців України. Таку думку висловила так звана "уповноважена з прав людини в ДНР" Дарина Морозова, пише УНН.

"Звільнення Анатолія Матіоса, як і відставка глави Служби безпеки України Василя Грицака, що передувала цьому, є закономірним наслідком відсутності ефективності в діяльності, яку вони здійснювали. За час їх роботи військові злочини Києва на Донбасі в переважній більшості випадків так і не отримували належного розслідування, а винні залишалися безкарними", - заявила Морозова.

На її думку, саме керівництво військової прокуратури і СБУ покривало злочини проти мирних жителів.

Нагадаємо, 2 вересня Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка звільнив Анатолія Матіоса з посади заступника генерального прокурора - головного військового прокурора спираючись на лист Міноборони про відкликання Матіоса з цієї посади.

Крім того, Рябошапка виступив з ініціативою реформування органів прокуратури, яка, зокрема, передбачає ліквідацію військової прокуратури.

Українські Національні Новини

Політика