ipoteka-pid-7-uryad-ukhvaliv-sproschennya-kriteriyiv-dlya-pozichalnikiv

Іпотека під 7%: уряд ухвалив спрощення критеріїв для позичальників

 • 17797 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, якими, зокрема, суттєво спрощуються критерії для позичальників. Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Цитата:

"Передусім прийнятою постановою передбачено виключення визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками. А саме: тепер, щоб стати учасником програми "Доступна іпотека" під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Також скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

"Рішенням уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. Таким чином, "Доступна іпотека" під 7% стає ще доступнішою, і скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян. Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою. Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого і ефективного запуску доступної іпотеки", – прокоментував рішення заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Доповнення

Кабінет міністрів України на засіданні 27 січня затвердив рішення про здешевлення вартості іпотечних кредитів з 15 до 7% річних.

За даними НБУ, у минулому році попит на іпотеку серед населення рекордно виріс, у тому числі на тлі зниження відсотків по іпотечних кредитах.

На думку експерта, здешевлення вартості іпотечних кредитів до 7% річних здатне пожвавити ринок нерухомості, якщо віддавати гроші можна буде протягом тривалого терміну.

Українські Національні Новини

Політика