iran-dozvolit-magate-zdiysnyuvati-perevirki-ta-monitoring-yadernikh-obyektiv

Іран дозволить МАГАТЕ здійснювати перевірки та моніторинг ядерних обʼєктів

 • 920511 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі відвідав Ісламську Республіку Іран. В рамках візиту він зустрівся з президентом Ісламської Республіки Іран Ебрагімом Раїсі та президентом Організації з атомної енергії Ірану (AEOI) Мохаммадом Есламі, де обговорили заходів щодо поглибленої співпраці та пришвидшення рішень щодо питань гарантій. Про це інформує УНН.

Деталі

Обидві сторони визнали, що такі позитивні взаємодії можуть прокласти шлях до більш широких домовленостей між учасниками переговорів. AEOI та МАГАТЕ дійшли згоди про наступне:

Взаємодія між МАГАТЕ та Іраном здійснюватиметься в дусі співпраці, в повній відповідності до повноважень МАГАТЕ та прав і обов’язків Ісламської Республіки Іран, заснованих на угоді про всеосяжні гарантії;

Щодо невирішених питань гарантій, Іран висловив готовність продовжувати співпрацю, надавати додаткову інформацію та доступ для вирішення невирішених питань гарантій.

Іран на добровільній основі дозволить МАГАТЕ здійснювати подальшу відповідну діяльність з перевірки та моніторингу. Модальності будуть узгоджені між двома сторонами під час технічної зустрічі, яка незабаром відбудеться в Тегерані.

Нагадаємо

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) виявили на підземному ядерному підприємстві Фордо в Ірані частки урану, збагаченого до 83,7%. Цей рівень є практично збройовий.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В ЄС перебуває 58 українських дітей, яких «вирвали» з лап рф

     • 1189607 переглядiв

    Військові рф завдали 10 авіаударів по Донеччині – поліція

     • 4871608 переглядiв