ivchenko-rozpoviv-chomu-golovu-agrarnogo-komitetu-solskogo-vse-sche-trimayut-na-posadi

Івченко розповів, чому голову аграрного комітету Сольського все ще тримають на посаді

 • 20318 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Питання усунення глави аграрного комітету Сольського зупинилось у зв’язку з двома політичними причинами. Про це УНН розповів народний депутат фракції "Батьківщина" Вадим Івченко.

Цитата:

"Питання відсторонення голови аграрного комітету шляхом голосування недовіри "підвисло" на фоні двох політичних речей. Перше – це питання самого Разумкова, оскільки після того, як буде проголосовано у Раді по Сольському, то може полетіти ще щонайменше два голови комітетів, які так чи інакше співпрацюють з головою ВР, і є в його групі впливу. Другий аспект – це "слуги народу". На жаль, немає більше іншої фахової людини в аграрному комітеті від слуг народу, крім Сольського. Тому і постає питання у керівництва партії: а хто окрім нього може потягнути цю роботу", - пояснив Івченко.

Деталі

Але, за словами нардепа, висловлення недовіри від аграрного комітету жодним чином не вплинуло на ефективність роботи Миколи Сольського.

"Робота так само ведеться. Він так само ставить порядок денний, ні з ким не радячись — ні з опозиційними фракціями, ні з опозиційними депутатами. Проводить засідання комітету тоді, коли йому зручно, тому спілкування не досить плідне з усіма членами комітету, особливо від опозиції", - розповів Івченко.

Також парламентар пояснив, що сам відмовився від посади глави аграрного комітету з причин незгоди з сільськогосподарською політикою, яку зараз провадить Президент Зеленський і "слуги народу", яких більшість у комітеті. 

Доповнення

Члени аграрного комітету Верховної Ради 27 січня проголосували за висловлення недовіри голові комітету нардепу Миколі Сольському. Мотивацією стала низька ефективність роботи комітету і лобізм окремих законів. Підтримали рішення більшість членів комітету. Тепер Микола Сольський повинен бути відсторонений від посади. 

Питання про відкликання Миколи Сольского з посади керівника аграрного комітету парламенту “Слуги народу” мали розглянути на засіданні фракції 1 лютого

Однак, питання все ще не вирішено, попри те, що експерти низько оцінюють ефективність роботи Сольського на посаді. 

Українські Національні Новини

Політика