izolyatsiya-odnomu-z-golovnikh-kativ-pidpilnoyi-vyaznitsi-povidomleno-pro-pidozru

"Ізоляція": одному з головних "катів" підпільної в’язниці повідомлено про підозру

 • 11779 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури ,заочно повідомлено про підозру одному з головних "катів" підпільної в’язниці "Ізоляція". Про це інформує відділ інформаційної політики прокуратури, передає УНН.

Цитата:

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури одному з головних "катів" підпільної в’язниці "Ізоляція" заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у терористичній організації та не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України)", - повідомили в прокуратурі.

Деталі

За даними правоохоронців, досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року 38-річний учасник незаконного воєнізованого формування "Министерство государственной безопасности", що контролюється РФ, у приміщенні колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де бойовики облаштували "катувальну базу", силоміць утримував цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

Повідомляється, що на території "Ізоляції" зловмисник разом із іншими особами годинами катували полонених електричним струмом, били їх, тримали в нелюдських умовах без їжі та води, а також примушували до тяжкої праці.

Доповнення

"Ізоляція" є тюрмою, створеною після захоплення Донецька бойовиками у 2014 році. У закладі утримуються незаконно ув'язнені люди, яких піддають тортурам.

За даними Офісу Генпрокурора, на сьогодні на окупованих територіях близько 160 подібних місць незаконного утримання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Дубінського виключили з фракції "Слуга народу"

     • 19659 переглядiв

    Польща пом'якшила карантинні обмеження

     • 18646 переглядiв