izrail-i-khamas-hotovi-do-peremyria-khocha-vse-shche-ye-pereshkody-reuters

В Ізраїлю і ХАМАСу є перешкоди для досягнення перемир'я - Reuters

 • 25996 переглядiв

Ізраїль і ХАМАС ведуть переговори про припинення вогню і звільнення заручників, але мають розбіжності щодо умов досягнення домовленостей.

Ізраїль і Хамас готові знову  припинити вогонь і звільнити заручників, хоча мають розбіжності про умови домовленостей. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Видання посилається на джерела в органах безпеки Єгипту і Катару, які раніше вели переговори про тижневе припинення вогню і звільнення заручників. Вони говорять, що ще до початку переговорів можуть прискоритися процеси доставки до Гази гуманітарної допомоги і відкриття КПП "Керем-Шалом".

Джерела також повідомляють, що шеф ізраїльської розвідки провів перемовини з прем'єр-міністром Катару.

Ізраїль хоче створити буферну зону в повоєнному Секторі Газа - Reuters02.12.23, 16:52

Наразі, ХАМАС наполягає на тому, щоб список заручників, які підлягають звільненню, було складено в односторонньому порядку, і вимагає, щоб ізраїльські війська були виведені за заздалегідь визначені рубежі, повідомили джерела видання.

Хоча Ізраїль погодився з тим, що ХАМАС визначить список, джерела повідомили, що він вимагає встановити строки та ознайомитися зі списком, перш ніж визначати час і тривалість припинення вогню.

Зі свого боку Ізраїль відмовляється виводити війська, додали джерела. Водночас, ХАМАС стверджує, що повне припинення вогню є необхідною умовою для звільнення заручників, повідомили джерела.

ЦАХАЛ виявив найбільший в історії тунель ХАМАС, де могли їздити транспортні засоби18.12.23, 00:50

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ізраїлю і ХАМАСу є перешкоди для досягнення перемир'я - Reuters

     • 25996 переглядiв

    У разі сильних морозів не прогнозуються блекаути – Галущенко

     • 28502 переглядiв