izrailska-vlada-skhvalyla-plan-ataky-na-rafakh

Ізраїльська влада схвалила план атаки на Рафах

 • 38599 переглядiв

Ізраїль затвердив план потенційної атаки на місто Рафах у секторі Газа, зберігаючи надію на припинення вогню і розглядаючи пропозицію ХАМАС про звільнення заручників в обмін на палестинських ув'язнених.

Ізраїль схвалив потенційну атаку на місто Рафах на півдні сектора Газа, зберігши при цьому надію на припинення вогню, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

В адміністрації прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявили, що він схвалив план атаки на місто в південній частині сектора Газа, де після п'яти місяців війни ховається понад половина з 2,3 мільйона жителів палестинського анклаву.

Міжнародні союзники та критики закликали Нетаньяху утриматися від атаки на Рафах, побоюючись численних жертв серед цивільного населення. Однак Ізраїль стверджує, що це одна з останніх схованок ХАМАСу – руху, який він пообіцяв знищити. Ізраїль також заявив, що місцевих жителів буде евакуйовано.

Представник Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що США не бачили плану по Рафаху, але хотіли б з ним ознайомитися. За словами Кірбі, пропозиція ХАМАС про припинення вогню в обмін на звільнення заручників знаходиться в межах можливої.

Доповнення

Агентство Reuters повідомило, що ХАМАС представив посередникам і США пропозицію про припинення вогню, що передбачає звільнення ізраїльських заручників в обмін на свободу для палестинських ув'язнених, 100 з яких відбувають довічне ув'язнення.

У заяві офісу Нетаньяху щодо плану атаки на Рафах говориться, що вимоги ХАМАС про звільнення заручників є нереалістичними, але ізраїльська делегація все одно вирушить до Дохи.

У заяві Ізраїлю йдеться, що ЦАХАЛ "готується до операції та евакуації населення" Рафаха. У документі не вказуються часові рамки, і немає жодних свідчень додаткових приготувань на місцях.

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив журналістам в Австрії, що США хочуть, щоб Ізраїль представив чіткий і реалізований план щодо Рафаха, включаючи виведення цивільного населення з-під удару.

Армія Ізраїлю представила уряду план евакуації Рафаха26.02.24, 04:20

Популярні

У Харкові пролунало близько десяти вибухів

 • 90543 переглядiв

Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

 • 69511 переглядiв

Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

 • 110728 переглядiв

Новини по темі

Ізраїльська влада схвалила план атаки на Рафах

 • 38599 переглядiв

Пенс заявив, що не підтримуватиме Трампа на виборах

 • 38319 переглядiв

США не проти розміщення іноземних військ в Україні – Кірбі

 • 34648 переглядiв

Греція постачатиме Україні зброю за посередництва Чехії

 • 34094 переглядiв