izrayil-rozglyadaye-ugodu-pro-timchasove-pripinennya-vognyu-yakscho-khamas-zvilnit-chastinu-zaruchnikiv-zmi

Ізраїль може тимчасово припинити вогонь, якщо ХАМАС звільнить частину заручників - ЗМІ

 • 28933 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Ізраїль розглядає можливість три-п’ятиденного припинення вогню у війні, а також пропуск допомоги в Газу, якщо ХАМАС звільнить частину заручників, яких утримує в секторі Газа. Про це повідомляє УНН із посиланням на CBS News та Deutsche Presse-Agentur.

Деталі

Переговори про угоду щодо тимчасового припинення бойових дій між Ізраілем та Хамас, а також щодо визволення заручників, наразі тривають, про що свідчить повідомлення CBS News, згідно з яким, Ізраїль розглядає пропозицію, що ХАМАС звільнить частину заручників, яких утримує палестинське бойове угрупування в секторі Газа, в обмін на припинення вогню на три-п'ять днів.

Під час припинення бойових дій до Гази також буде дозволений доступ гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катар домовляється про угоду між Ізраїлем та ХАМАСом про звільнення 50 заручників в обмін на три дні тиші – Reuters

Водночас Deutsche Presse-Agentur із посиланням на власні джерела, знайомі з ходом переговорів, повідомляє, що збройне формування ХАМАС в принципі погодилося на звільнення щонайменше 50 ізраїльських заручників, жінок і дітей, а також на три-п'ятиденне припинення вогню.

В обмін на це мають бути звільнені 75 палестинських жінок і дітей, повідомляє dpa. Крім того, постачання гуманітарної допомоги для сектору Газа має бути збільшено до 200 вантажівок на день, а також буде забезпечено щоденний імпорт палива.

Також, видання Times of Israel повідомляє, що Ізраїльський військовий кабінет збирається сьогодні ввечері ймовірно на тлі прогресу в зусиллях зі звільнення заручників, яких утримують ХАМАС та інші терористичні угруповання в Газі.

Нагадаємо

Ізраїльська армія стверджує, що її війська взяли під «оперативний контроль» порт у місті Газа.

Крім того, армія оборони Ізраїлю вночі атакувала резиденцію голови політичного бюро ХАМАС Ісмаїла Ханії, яка, згідно з твердженням ЦАХАЛ, використовувалася як інфраструктура бойовиків, а також була місцем зустрічі лідерів ХАМАС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні відкриють п'ять шкіл "без радянського присмаку" - МОН

     • 29213 переглядiв

    Мінцифра працює над стратегією розвитку інновацій в Україні

     • 23825 переглядiв

    ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

     • 29249 переглядiв