izrayilski-sili-poranili-5-palestintsiv-na-mitingu-proti-poselen

Ізраїльські сили поранили 5 палестинців на мітингу проти поселень

 • 1082518 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. У п'ятницю щонайменше п'ять палестинців зазнали поранень, коли ізраїльські сили відкрили вогонь для розгону мітингів проти поселень на окупованому Західному березі, інформує УНН.

Деталі

Джерела повідомили Anadolu, що мітинги пройшли у селах Кафр-Каддум, Бейт-Даджан та Бейта на півночі Західного берега, а також у місті Каландія на півночі Єрусалиму.

У Кафр-Каддумі, на схід від міста Калькілья, п'ятьох палестинців було поранено гумовими кулями, а також десятки постраждали від балончиків зі сльозогінним газом під час зіткнення з ізраїльською армією, згідно з заявою активіста Мурада Штейві з комітету народного опору.

Палестинське товариство Червоного Півмісяця заявило, що десятки людей отримали медичну допомогу після того, як Ізраїль застосував сльозогінний газ у селах Бейт-Даджан та Бейта неподалік міста Наблус.

Тим часом сотні палестинців звершили п'ятничну молитву неподалік міста Каландія на землях, яким загрожувала експропріація ізраїльською владою.

Після своїх молитов палестинці зібралися у цьому районі проти ізраїльських дій та спалили автомобільні шини.

Додамо

Щотижня палестинці проводять демонстрації проти незаконних єврейських поселень у різних частинах Західного берега, особливо у селах Бейта, Бейт-Даджан та Кафр-Каддум.

Згідно ізраїльським та палестинським оцінкам, у 164 поселеннях та 116 аванпостах на Західному березі, у тому числі в окупованому Єрусалимі, проживає близько 650 000 поселенців.

За міжнародним правом всі єврейські поселення на окупованих територіях вважаються незаконними.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС все ще працює над 10-м раундом санкцій проти росії

     • 1262776 переглядiв