kabmin-pidvischiv-granichnu-tsinu-na-benzin-ta-zmenshiv-na-dizpalne

Кабмін підвищив граничну ціну на бензин та зменшив на дизпальне

 • 178737 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Кабінет міністрів України підвищив ціну на бензин та зменшив на дизельне паливо. Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає УНН.

Деталі

Мінекономіки оприлюднило середню вартість бензину в розмірі 33,36 грн за 1 літр та дизельного палива в розмірі 35,31 грн за 1 літр, з яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях на середину травня.

Так, у порівнянні з початком місяця, ціна на бензин зросла на 2, 17 грн, а на дизпаливо зменшилася на 32 копійки.

З врахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин А-95 для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 39, 86 грн за літр, на дизпаливо – 42, 31 грн за літр. Преміальні марки пального можуть реалізовуватися з 5% надбавкою: бензин А-95 – 41, 85 грн за літр, дизпальне – 44, 42 грн за літр.

Доповнення

На початку травня уряд прийняв рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних - з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Додамо

Міністр економіки України Юлія Свириденко повідомляла, що до кінця місяця Україна отримає від партнерів 360 тисяч тонн палива.

Українські Національні Новини

Економіка