kabmin-poshiriv-platformu-prozorro-prodazhi-na-inshi-sferi-i-dozvoliv-znizhuvati-tsinu

Кабмін поширив платформу ProZorro-продажі на інші сфери і дозволив знижувати ціну

 • 8835 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Кабінет міністрів поширив платформу ProZorro-продажі на інші сфери, зокрема на об'єкти рибного господарства, а також дозволив знижувати початкову ціну на лоти. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабміну, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми фактично визнали, що експеримент з ProZorro-продажі є вдалим, ця ідея працює, результатами ми як держава задоволені. Тому ми встановлюємо правила, за якими ці ProZorro-продажі мають поширюватись на відносини з відчуженням державних активів. Більше того, ми поширили процедуру електронних аукціонів – тобто фактично через ProZorro-продажі мають продаватись і об'єкти в сфері рибного господарства", - зазначив Прем'єр.

При цьому він додав, що уряд ухвалив рішення про удосконалення процедури проведення аукціону в частині формування ціни об'єкту. Відповідно до запропонованих Кабміном змін ціна об'єкту може бути зниженою до того рівня, який зацікавить потенційних покупців у разі, якщо такі не виявлять зацікавлення під час оголошення початкової ціни.

"На нашу думку, це значно збільшить інтенсивність проведення аукціонів", - розповів Гончарук.

Нагадаємо, Міністерство фінансів переводить в електронну форму всі договори на ProZorro, що дозволить, у тому числі, підписувати договори онлайн.

Українські Національні Новини

Політика