kabmin-priynyav-rishennya-schodo-dopomogi-biznesu-z-vikonannya-borgovikh-zobovyazan

Кабмін прийняв рішення щодо допомоги бізнесу з виконання боргових зобов’язань

 • 11423 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у середу підтримав з доопрацюванням в 1 день проект закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо виконання боргових зобов’язань бізнесу, передає кореспондент УНН.

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що з метою підтримки суб’єктів господарювання мікро-, малого та середнього бізнесу, у тому числі тих, що зазнали фінансових втрат внаслідок карантинних заходів, Мінфіном підготовлено проекти законів про внесення змін до бюджетного кодексу України та про внесення змін до Закону про державний бюджет України.

"Метою законопроекту є спрощення доступу до кредитних ресурсів банків мікро-, малому та середньому бізнесу і практична реалізація у цьому році механізмів надання державних гарантій та забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів на даних суб’єктах господарювання. На 2020 рік пропонується встановити ліміт таких гарантій в обсязі 5 млрд грн", - сказав міністр.

Уряд підтримав проект закону з доопрацюванням в 1 день.

Як повідомлялося раніше в УНН, Рада зробила крок до реструктуризації боргів ДП "Антонов".

Українські Національні Новини

Економіка