kabmin-rozglyane-pitannya-schodo-likvidatsiyi-naslidkiv-negodi-na-zakhodi-ukrayini

Кабмін розгляне питання щодо ліквідації наслідків негоди на заході України

 • 11710 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Кабінет міністрів України сьогодні на позачерговому засіданні планує розглянути питання ліквідації наслідків негоди. Про це напередодні заявляв Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

“Міністерство економіки прошу спільно з головами ОДА на… позачергове засідання уряду підготувати орієнтовний розрахунок, які кошти треба виділяти для ліквідації наслідків стихії, щоб уряд міг ухвалити відповідне рішення. По мірі того, як будемо вести розрахунки та розробляти проектно-кошторисну документацію, будемо визначатися і виділяти додаткові кошти в разі необхідності. Це питання має бути розглянуто на Кабміні невідкладно”, - сказав Денис Шмигаль.

Водночас, згідно з оприлюдненим на сайті уряду порядком денним, Кабмін сьогодні розгляне проект постанови про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Повідомляється, що на засіданні уряду планується розглянути проект указу Президента про делегацію України для участі в переговорах із Турецькою Республікою щодо укладення угоди між Україною та Туреччиною про соціальне забезпечення.

Також уряд розгляне внесення змін до Закону України “Про управління об’єктами державної власності" щодо забезпечення додаткових економічних гарантій у зв’язку з поширенням СОVID-19 та встановленням карантину.

Окрім того, Кабінет міністрів планує розглянути проект розпорядження про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан 24 червня екстрено відправилися на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і здійснення повітряного моніторингу затоплених районів. Під керівництвом голови уряду був створений оперативний штаб. 

Наразі ситуація з паводками у Західній Україні є критичною, затоплення перевершує масштаб 2008 року.

Українські Національні Новини

Політика