kabmin-sogodni-planuye-pozbaviti-sebe-piv-sotni-nevlastivikh-povnovazhen

Кабмін сьогодні планує позбавити себе пів сотні невластивих повноважень

 • 18827 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. На засіданні Кабінету міністрів України 3 лютого урядовці планують розглянути низку проектів законів та постанов, зокрема щодо позбавлення Кабміну невластивих повноважень, передає УНН з посиланням на порядок денний уряду, оприлюднений на сайті КМУ.

Деталі

Відповідно до пояснювальної записки, проект акту передбачає внесення змін до 31 законодавчого акта щодо позбавлення уряду 55 повноважень та покладення їх на центральні органи виконавчої влади та інші держоргани відповідно до компетенції.

Інші питання

Окрім того, Кабмін має розглянути проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань державного фінансового контролю в Україні. Документом пропонується поширити державний фінконтроль на суб’єкти господарювання, у статутному капіталі яких більше 50% акцій належать суб’єктам господарювання державного сектору економіки.

Розглянуть урядовці проект указу Президента про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби в Державній прикордонній службі України.

Також на порядку денному – проект постанови про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю. Метою є визначення механізму надання застрахованим особам допомоги по частковому безробіттю.

Що було раніше

Кабінет міністрів України минулого тижня підтримав рішення, яке стосується врегулювання "тарифної кризи", про компенсації громадянам, у яких встановлено електроопалення. Проект постанови щодо виплат за високі тарифи розроблено з метою надання компенсації деяким споживачам електроенергії, для яких з 1 січня 2021 року було скасовано пільговий тариф, через великі рахунки за електрику.

"Тарифну кризу" в уряді взялися вирішувати після того, як на тлі суттєвого здорожчання комуналки з 1 січня, як світла, так і газу, українців масово почали влаштовувати акції протесту.

Зазначимо, що напередодні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не прийшов на зустріч з головами фракцій у голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. На зустрічі голова уряду повинен був проінформувати керівництво Верховної Ради і керівників депутатських фракцій і груп щодо подальших кроків для вирішення ситуації з тарифами.

Зауважимо також, що на порядку денному КМУ у середу питання, пов’язані з тарифами, не спостерігаються.

Українські Національні Новини

Політика